Midland circuit bochtentraining 2024

Midland circuit bochtentraining 2024
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd/Locatie

Datum: 19/05/2024

Tijd: 08:30 - 16:00

Locatie: Circuit Midland

Categorie

Special Event YZF R-Club Nederland

Het leuke aan het Midland circuit is dat het “binnenterrein” is opgevuld met bochten waardoor het circuit veel langer gemaakt kan worden tijdens circuitcursussen. Daarnaast is er ook nog een extra ovaal aangelegd die net binnen de huidige ovaal valt. Op die manier kunnen motoren op de binnenste ovaal rijden en hebben zo meer uitloop richting de muur dus dit verhoogd de veiligheid van de rijders tijdens een track Day. Op het Midland Circuit kan je goed werken aan het korte bochtenwerk en de zithouding. Toeschouwers zijn welkom, er zijn tribunes en er is een kantine. Hoge snelheden zijn hier niet het belangrijkste. Het gaat met name om de techniek.

  • Toeschouwers welkom
  • Kantine aanwezig, Tijdens de events is deze kantine geopend voor de verkoop van koffie/thee, frisdranken, snoep, broodjes en soep.
  • Professionele fotograaf aanwezig

Voorwaarden deelname

Het is belangrijk dat de onderstaande zaken in orde en aanwezig zijn. Wanneer dit niet het geval is, kunnen wij jou uitsluiten van deelname.

Weet jij niet zeker of je voldoet aan de onderstaande eisen? Laat je informeren bij een motorzaak bij jou in de buurt of vraag het na in onze Motor praat WhatsApp groep.

Technische staat motor:
– Banden met een minimaal bandenprofiel van 2 mm
– Voldoende rem druk en remvloeistof
– Remblokken voldoende dikte en goede remschijven
– Geen olielekkages (controleer voorvork keerringen)
– Kettingspeling maximaal 2 à 3 cm, of afhankelijk van motor
– Tandwiel niet afgebroken of toont slijtage
– Standaard uitlaat of sportuitlaat met decibel killer
– Alle soorten motoren zijn toegestaan (ook circuit motoren)
– Let erop dat de banden niet ouder zijn dan 5 jaar (zie dot code op de band)

Zorg ervoor dat je je motor vol getankt hebt voordat je het Midland circuit op komt. Want zodra iedereen er is gaat de poort dicht. Er zit een Tango aan de Roadrunnerweg 1, Lelystad ook 98. Ook is er een Shell vlakbij afrit 10 van de A6: Larserdreef 1, Lelystad.

Motorkleding:
– Integraal goedgekeurde helm
– Motorkleding (motorpak van leder of stof)
– In de snellere groepen is een LEDER motorpak met knee-sliders verplicht(titanium sliders niet toegestaan!)
– Motorhandschoenen
– Stevige motorlaarzen

Inschrijfkosten:

  • De kosten zijn € 35,00 per deelnemer. Dit bedrag dekt de inschrijfkosten, inclusief de foto’s.
  • Dit bedrag (€ 35,00) dient BINNEN 2 WEKEN na datum van inschrijving vooruit te worden voldaan op bankrekeningnummer: ABNAMRO: NL34 ABNA 0554 4088 80) t.n.v. YZF R-Club te Didam o.v.v. YZF R-Club Midland 2024 Restitutie is niet mogelijk i.v.m. de gemaakte reservering.
  • Voorrijders en leden die via de beursactie zijn lid geworden kunnen gratis deelnemen, meld dit in het opmerkingen veld.

 

Link voor App groep: 


Inschrijven kan tot 1 mei!

 

Graag verzamelen we zo veel mogelijk foto’s en video’s van onze evenementen. Deze kunnen uiteraard gedeeld worden in de groep WhatsApp die word aangemaakt voor elke club rit.
Om de beste kwaliteit van de foto’s en video’s te bewaren kun je die het beste uploaden in HD of versturen via myairbridge naar roy@yzfr-club.nl
Dan kunnen we daar iets moois van maken en posten op onze social kanalen.