YZF R-Club Eifelweekend 2024, 2e weekend

YZF R-Club Eifelweekend 2024, 2e weekend
Eifelweekend 2021
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd/Locatie

Datum: 05/07/2024 - 07/07/2024

Tijd: Hele dag

Locatie: Landgasthof Zur Post

Categorie

Vanaf 2003 staat het R-Club Eifelweekend alweer op de agenda, sinds vele jaren zelfs als ‘lang weekend’. Ook in 2024 gaan we weer overnachten in het plaatsje Zilshausen gelegen in de Duitse ‘Hunsrück’, even ten zuiden van de Eifel.

Dat het R-Club Eifelweekend een populair evenement is bewijst de deelnemerslijst waar vele namen terugkerend op voorkomen. Enkele zelfs al sinds het prille begin. Ook voor dit jaar staat ie weer vast voor het vertrouwde eerste weekend van juli, van 5 juli tot 7 juli 2024
Laten we het gewoon ‘een weekend in goed gezelschap’ noemen: Een weekend motorrijden in een mooi gebied op betrekkelijk korte afstand, samen met andere ‘R enthousiasten’.

Mocht je denken dat een dergelijk weekend alleen voor zeer ervaren rijders of ‘buitenlandgangers’ bedoeld is dan zit je er toch behoorlijk naast. Het R-Club Eifelweekend wordt georganiseerd voor zowel ervaren als minder ervaren rijders met als uitgangspunt ‘rekening houden met elkaar’ zoals ook bij de Clubritten. Er zullen bijvoorbeeld meerdere groepen geformeerd worden met ieder hun eigen tempo. Er wordt wel een klein beetje ervaring van je verwacht, al is het geen hoogdravend niveau de ervaring leert ons dat het voor de échte beginner soms een lastige opgave kan zijn. Uiteraard is iedereen vrij om op zijn/haar eigen tempo mee te rijden echter is het geen ‘rijschool’ en wordt er geen les gegeven. Routes zullen vooraf ter beschikking worden gesteld zowel voor de TomTom als voor de Garmin.

Over wat voor afstanden praten we eigenlijk? Vanaf grensovergang Heerlen-Aken moet je rekenen op zo’n 250 km naar Zilshausen op de eerste dag.

De tweede dag (zaterdag) zal een mooie tocht worden gereden van zo’n 250/ 300 km rondom Zilshausen (dat beslaat zo’n beetje alles tussen Rijn en Nürburgring, dus keuze genoeg) en de dag dat we huiswaarts keren kom je weer uit op zo’n 250 km naar de grens. Uiteraard moet je je rit in Nederland daarbij nog optellen. In de voorbije jaren werd meestal nog een avondrit georganiseerd op zaterdag. Aangezien de meesten zich na de zaterdagrit het Duitse bier goed lieten smaken, is dat in 2010 gewijzigd in een “vroege vogels” rit op zondagochtend om 06:00u. Of dat in 2023 ook gaat gebeuren hangt af van omstandigheden, zoals het weer. In de volksmond wordt de ochtendrit trouwens ‘ijsje halen in Cochem’ genoemd dus heb je een idee welke plaats in ieder geval wordt aangedaan.

 

Uiteraard rijden we ’s nachts niet door maar overnachten we zoals reeds gezegd in het plaatsje Zilshausen. Landgasthof ‘Zur Post‘ staat al jaren garant voor een bijzonder gastvrije ontvangst, lekker eten en drinken en uiteraard mooie verzorgde kamers en dat alles voor een schappelijke prijs. Het is een beetje afhankelijk van het weer maar de kans is groot dat zaterdagavond de grote Amerikaanse grill tevoorschijn wordt gehaald en we kunnen genieten van steaks en andere lekkernijen bereid door chef Harry. Belangrijk om te weten is dat de kamers worden gedeeld en dat de meeste bedden ‘2-persoons’ zijn.

Volgens ons moet je nu toch wel zin gekregen hebben in het R-Club Eifelweekend! Is dat het geval dan zetten we in het kort de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje:

Voorwaarden voor deelname aan het R-Club Eifelweekend:

LET OP: Dit jaar is er, net als vorig jaar, weer een uiterste inschrijfdatum, namelijk 1 mei 2024.

 

Ons vaste hotel mag zich verheugen op steeds meer bezoekers gedurende het hoogseizoen, wat inhoud dat we uiterlijk 1 mei onze reservering moeten vastleggen, willen we gegarandeerd zijn van een plaats.

·         Deelname is volledig op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid

·         Een reisverzekering is verplicht. Hiervoor dien je zelf zorg te dragen en is niet in de deelnamekosten opgenomen. Wanneer je per seizoen vaker de Nederlandse grens overschrijdt is een doorlopende reisverzekering zeker aan te bevelen. Daarnaast is het aan te bevelen een aanvullende pechhulpverzekering voor in het buitenland af te sluiten.

·         Deugdelijke motorkleding is verplicht! Dus GEEN spijkerbroeken en jasjes en zeker geen korte broeken of T-shirts. Bij voorkeur een leren overall of combi en als je een rugprotector hebt, neem deze dan mee. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen bescherming

·         De kosten zijn € 90,00 per deelnemer/per weekend. Dit bedrag dekt uitsluitend de kosten voor de overnachting (in meerpersoonskamer) inclusief ontbijt. Alle overige kosten, zoals brandstof, consumpties, diner etc. zijn voor eigen rekening

·         Dit bedrag (€ 90,00) dient BINNEN 2 WEKEN na datum van inschrijving vooruit te worden voldaan op bankrekeningnummer: ABNAMRO: NL34 ABNA 0554 4088 80) t.n.v. YZF R-Club te Didam o.v.v. YZF R-Club Eifelweekend 2024 Restitutie is niet mogelijk i.v.m. de gemaakte reservering.

·         Het weekend is alléén voor YZF-R Clubleden, introducees en/of duopassagiers zijn niet toegestaan!

·         Er dient ingeschreven te worden. Pas na ontvangst van het aangegeven bedrag is deelname definitief. Bevestiging zal worden verzonden. Uiterste inschrijvingsdatum is 1 mei 2024!

·         Het weekend is geen raceweekend! Hoewel er (wanneer de situatie dit toelaat) best op een lekker tempo gereden zal worden houden we ons aan de geldende verkeersregels ter plaatse. Ook zal er zeer zeker rekening gehouden worden met de minder ervaren deelnemers. Het ‘samen uit, samen thuis’ principe staat hoog in het vaandel!

·         Er zal GEEN sessie op de Nürburgring/Nordschleife worden ingepland

·         Deelname aan het Eifelweekend kan uiteraard slechts plaatsvinden met een goed onderhouden motor. Denk aan, en hou rekening met, je eigen en andermans veiligheid! Zorg ervoor dat je banden, remmen, vloeistoffen en kleding in orde zijn. Zorg ervoor dat je een ORIGINELE uitlaat hebt gemonteerd (of een DB-killer) en zorg er tevens voor dat je de vereiste papieren bij je hebt (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart en verzekeringsbewijs met groene kaart)

·         Iedere deelnemer die zich opgeeft voor het Eifelweekend moet in het bezit moet zijn van een navigatiesysteem (mag ook een smartphone zijn), vertrouwd zijn met de werking hiervan en in staat zijn de door de YZF R-Club aangeboden digitale routes in dit navigatiesysteem te kunnen laden. Iedere deelnemer moet in staat zijn deze route zelfstandig te kunnen volgen, daar er geen voorrijders aangewezen zullen worden.

·         Iedere deelnemer zal ruimschoots vóór het Eifelweekend alle routes per email toegestuurd krijgen (zowel een stap-voor-stap routebeschrijving als een routekaart) en het is ieders’ eigen verantwoordelijkheid deze van tevoren af te drukken en tijdens het Eifelweekend mee te nemen

·         De YZF R-Club zal groepen vormen op basis van de bij inschrijving aangegeven rijvaardigheid en bekendheid met het rijden in het buitenland / bergachtige omgeving; deze groepen zullen meestal uit niet meer dan 5 rijders bestaan

·         Het staat iedere deelnemer geheel vrij gebruik te maken van een voorgestelde en door de YZF R-Club uitgedeelde route maar men mag hier zonder enige opgave van reden van afwijken.

·         Iedere deelnemer is verplicht zich in kennis te stellen van het reglement “Rijden in Groepsverband” (met de uitzondering dat er tijdens het Eifelweekend geen voorrijders zullen worden aangewezen) en dient een “Eigen Verklaring” te hebben ondertekend en ingeleverd bij een bestuurslid van de YZF R-Club.

Reservelijst

Graag verzamelen we zo veel mogelijk foto’s en video’s van onze evenementen. Deze kunnen uiteraard gedeeld worden in de groep WhatsApp die word aangemaakt voor elke club rit.
Om de beste kwaliteit van de foto’s en video’s te bewaren kun je die het makkelijkste sturen via myairbridge naar roy@yzfr-club.nl of mail de foto’s.
Dan kunnen we daar iets moois van maken en posten op onze social kanalen.