Clubrit: Gorinchem, de 3 provincies

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd/Locatie

Datum: 14/04/2024

Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie: McDonald's Gorinchem-Oost

Categorie

De 3 Provinciën rit

Op zondag 14 april is het tijd voor een YZF R-Clubrit vanuit het Zuid-Hollandse Gorinchem.

Het startpunt is bij de McDonald’s in Gorinchem-Oost. McDonald’s Gorinchem, Franklinweg 3, 4207 HX.
Aan de overkant van de weg zit een Lukoil (Newtonweg 20A) waar ook 98 verkrijgbaar is.

We verzamelen vanaf 10:00u en de rit start om 10:30u, uiteraard wordt er vooraf een praatje gehouden en geïnventariseerd wie in welke groep wil/kan rijden waarbij de snelste groepen als eerste vertrekken.

Van daaruit gaat de rit de Betuwe in en langs de Linge over slingerende dijkjes de polder in voor een rit van zo’n 80 km tot de lunch. De route loopt door Hardinxveld-Giessendam, het langste dorp van Nederland en en waar de Merwede zich splitst in de Boven- en Beneden Merwede.


Over de Gorinchemse Brug gaan we de BieschBosch in, een nationaal natuurpark en uniek in Nederland, dan zijn we aanbeland in Brabant.

Vanuit de BieschBosch gaan we richting de lunchplek, die is in gepland bij De Laegt in Almkerk


Laagt 5 A, 4286 LV Almkerk

Laten we hopen op mooi weer zodat we op het terras met prachtig uitzicht kunnen genieten van een zonnetje.


Neem hier alvast een kijkje op de menukaart

https://www.brasseriedelaegt.nl/menukaart

Na de lunch vertrekken we voor deel 2 van de route die zo’n 60 km lang is richting Gelderland, de 3e provincie.

Vanuit Almkerk gaan we via Woudrichem richting de “Andelse Sluis” waarna we bij Brakel de dijk op gaan en deze helemaal uitrijden tot aan Zaltbommel, daar doen we een rondje binnenstad en onder de Waterpoort door met een mooie blik op de Waal.

Dan verder richting een snel stuk, het oude stratencircuit van Ammerzoden. Tot 5 mei 1980 werden hier straatraces gehouden, op die dag tijdens een internationale race van de KNMV gebeurde er een ongeluk waarbij 2 coureurs en 1 omstander om het leven kwamen, daarna is er geen race meer gereden.

Het laatste gedeelte van de route gaat via de BergseMaasdijk langs de Maas weer naar Brabant om uiteindelijk te eindigen bij De Laegt. Vandaaruit is het voor iedereen makkelijk weer de diverse provincies in naar huis.

 

Ben je geen lid maar wel in het bezit van een R? En rij je graag een keer vrijblijvend mee? Laat het ons weten via contact@yzfr-club.nl of dm ons op instagram of facebook.

Graag verzamelen we zo veel mogelijk foto’s en video’s van onze evenementen. Deze kunnen uiteraard gedeeld worden in de groep WhatsApp die word aangemaakt voor elke club rit.
Om de beste kwaliteit van de foto’s en video’s te bewaren kun je die HD uploaden of versturen via myairbridge naar roy@yzfr-club.nl
Dan kunnen we daar iets moois van maken en posten op onze social kanalen.

 

Klink hier om gpx route deel 1 & deel 2,track route deel 1 & deel 2 te downloaden.

Schrijf U in op onderstaand formulier:

Aanmelden voor bestaande gebruikers