YZF R-Club Nederland: Im den Schwarzwald.

YZF R-Club Nederland: Im den Schwarzwald.
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd/Locatie

Datum: 15/07/2024 - 19/07/2024

Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie: Hotel Waldblick

Categorie
Het Zwarte Woud,
 
We hebben het er vorig jaar al eens over gehad; het Zwarte Woud. In 2024 gaat het dan echt gebeuren.
In week 29, 15-19 juli, gaan we een mid-week naar het Zwarte Woud. Aankomst dag is maandag 15-07-2024, rij dagen op dinsdag/woensdag/donderdag en vrijdag weer naar huis.
 
De inschrijving was open tot 31 maart. Na deze datum dient men zelf te reserveren bij het betreffende hotel. Vermeld hierbij mijn naam: Roy Dekker en de YZF R-Club. 

 
Zoals jullie weten ligt het Zwarte Woud wel een stuk verder weg dan de Eifel. Daarom gaan we er geen motor route naartoe maken. Maar gaan we op eigen houtje ernaar toe. Men kan bijv. afspreken samen op te rijden of een aanhanger te delen. Dat kan in de WhatsApp groep verder onderling afgesproken worden.
Er zullen 20 2-persoons kamers beschikbaar zijn voor ons. Er kunnen dus 40 mensen totaal mee. Hoor je al denken wat kost een mid-week Zwart Woud nou eigenlijk. Let op:
Een 2 persoons kamer kost €201,- per nacht inclusief ontbijt en avondeten. Dus €100,50 per persoon per nacht, keer 4 is €402,- voor een mid-week Zwarte Woud.
Wil je korter blijven? Dat kan maar is het wel zo handig om dit met iemand samen te doen i.v.m. de kamer verhuur. Vermeld dit ook bij de inschrijving.
De routes:
We hebben een aantal routes die we tegen die tijd beschikbaar kunnen stellen.
Mocht je denken dat het Zwarte Woud alleen voor zeer ervaren rijders of ‘buitenlandgangers’ bedoeld is dan zit je er toch behoorlijk naast. De mid-week Zwarte Woud met de R-Club wordt georganiseerd voor zowel ervaren als minder ervaren rijders met als uitgangspunt ‘rekening houden met elkaar’ zoals ook bij de Clubritten. Er zullen bijvoorbeeld meerdere groepen geformeerd worden met ieder hun eigen tempo. Er wordt wel een klein beetje ervaring van je verwacht, al is het geen hoogdravend niveau en de ervaring leert ons dat het voor de échte beginner soms een lastige opgave kan zijn. Uiteraard is iedereen vrij om op zijn/haar eigen tempo mee te rijden echter is het geen ‘rijschool’ en wordt er geen les gegeven. Routes zullen vooraf ter beschikking worden gesteld zowel voor de TomTom als voor de Garmin.
De belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje:
Voorwaarden voor deelname aan het R-Club Zwarte Woud mid-week:
LET OP: uiterste inschrijfdatum, namelijk 31 maart 2024.
· Deelname is volledig op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.
· Een reisverzekering is verplicht. Hiervoor dien je zelf zorg te dragen en is niet in de deelnamekosten opgenomen. Wanneer je per seizoen vaker de Nederlandse grens overschrijdt is een doorlopende reisverzekering zeker aan te bevelen. Daarnaast is het aan te bevelen een aanvullende pechhulpverzekering voor in het buitenland af te sluiten.
· Deugdelijke motorkleding is verplicht! Dus GEEN spijkerbroeken en jasjes en zeker geen korte broeken of T-shirts. Bij voorkeur een leren overall of combi en als je een rug protector hebt, neem deze dan mee. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen bescherming
· De kosten zijn € 100,50 per deelnemer/per nacht. Dit bedrag dekt uitsluitend de kosten voor de overnachting (in de 2-persoons kamer) inclusief ontbijt en avond eten. Alle overige kosten, zoals brandstof, consumpties, etc. zijn voor eigen rekening.
 
 
· Zwarte woud mid-week is alléén voor YZF-R Clubleden, introducees en/of duopassagiers zijn niet toegestaan!
· Er dient ingeschreven te worden. Uiterste inschrijvingsdatum is 31 maart 2024!
· Het mid-week Zwarte Woud is geen raceweek! Hoewel er (wanneer de situatie dit toelaat) best op een lekker tempo gereden zal worden houden we ons aan de geldende verkeersregels ter plaatse. Ook zal er zeer zeker rekening gehouden worden met de minder ervaren deelnemers. Het ‘samen uit, samen thuis’ principe staat hoog in het vaandel!
· Deelname aan het Zwarte Woud mid-week kan uiteraard slechts plaatsvinden met een goed onderhouden motor. Denk aan, en hou rekening met, je eigen en andermans veiligheid! Zorg ervoor dat je banden, remmen, vloeistoffen en kleding in orde zijn. Zorg ervoor dat je een ORIGINELE uitlaat hebt gemonteerd (of een DB-killer) en zorg er tevens voor dat je de vereiste papieren bij je hebt (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart en verzekeringsbewijs met groene kaart)
· Iedere deelnemer die zich opgeeft voor het Zwarte Woud mid-week moet in het bezit moet zijn van een navigatiesysteem (mag ook een smartphone zijn), vertrouwd zijn met de werking hiervan en in staat zijn de door de YZF R-Club aangeboden digitale routes in dit navigatiesysteem te kunnen laden. Iedere deelnemer moet in staat zijn deze route zelfstandig te kunnen volgen, daar er geen voorrijders aangewezen zullen worden.
· Iedere deelnemer zal ruimschoots vóór het Zwarte Woud mid-week alle routes per email toegestuurd krijgen.
· De YZF R-Club zal groepen vormen op basis van de bij inschrijving aangegeven rijvaardigheid en bekendheid met het rijden in het buitenland / bergachtige omgeving; deze groepen zullen meestal uit niet meer dan 5 rijders bestaan
· Het staat iedere deelnemer geheel vrij gebruik te maken van een voorgestelde en door de YZF R-Club uitgedeelde route maar men mag hier zonder enige opgave van reden van afwijken.
· Iedere deelnemer is verplicht zich in kennis te stellen van het reglement “Rijden in Groepsverband” (met de uitzondering dat er tijdens het Eifelweekend geen voorrijders zullen worden aangewezen) en dient een “Eigen Verklaring” te hebben ondertekend en ingeleverd bij een bestuurslid van de YZF R-Club.
 
 
Kosten voor een mid-week Zwarte Woud:
  • Als u een kamer van slechts 1 persoon in beslag nemt, betaalt u € 134,00 per persoon per nacht – dus in totaal € 536,00 inclusief halfpension. ⁃ Als u een kamer met 2 personen inneemt, betaalt u € 201,00 per nacht per kamer – dus € 804,00 per kamer inclusief halfpension of (€ 402,00 per persoon)
  • 2 familiekamers voor 3 personen, dan betaal je in totaal € 1096,00 per kamer inclusief halfpension (€ 365,34 per persoon)
  • of met 4 personen betaal je € 342,00 per nacht inclusief halfpension, dus € 1096,00 per kamer of (€ 342 per persoon)

Ben je geen lid maar wel in het bezit van een R? En rij je graag een keer vrijblijvend mee? Laat het ons weten via contact@yzfr-club.nl of dm ons op Instagram of facebook. Graag verzamelen we zo veel mogelijk foto’s en video’s van onze evenementen.
Deze kunnen uiteraard gedeeld worden in de groep WhatsApp die word aangemaakt voor elke club rit. Om de beste kwaliteit van de foto’s en video’s te bewaren kun je die HD uploaden of versturen via myairbridge naar roy@yzfr-club.nl
Dan kunnen we daar iets moois van maken en posten op onze social kanalen.  

 

Schrijf U in op onderstaand formulier:

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Geef een reactie