Clubrit Rivieren / Veluwe

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd/Locatie

Datum: 16/10/2016

Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie: Mcdonalds Ochten

Categorie

INSCHRIJFFORMULIER

Clubrit door Zuid Holland

Op zondag 16 Oktober is het weer tijd voor een Clubrit van de YZF R-Club. Dit zal de laatste clubrit zijn van 2016. Hopelijk mogen we nog even van de mooie nazomer genieten!

Het was de bedoeling om bij Nijmegen een mooie route deels door Duitsland te gaan maken, maar we kregen van een van onze clubleden een mooie route door in het binnenland langs mooie dijkweggetjes, en een stukje Veluwe (Posbank). Een mooie gevarieerde route met voor ieder wat wils! Dus hebben we ervoor gekozen om gewoon in ons eigen land te blijven.

We starten in Ochten bij de welbekende gele M, met een tankstation in de buurt (TinQ, tegenover de M) zodat je zoals gewoonlijk met een volle tank kunt starten.

Startpunt:

McDonalds Ochten

mcdonalds

We verzamelen om 10:00 uur en vertrekken in groepjes vanaf 10:30 uur.

Het eerste deel van de route verloopt voor een belangrijk deel over dijkweggetjes. Bij Wijk Bij Duurstede steken we met de pont de Nederrijn over. Zorg dus dat je wat kleingeld bij je hebt! Daarna rijden we om Veenendaal heen richting Oosterbeek, vlakbij Arnhem, waar we zullen gaan lunchen bij Grand Cafe Oosterbeek

Adres lunchlocatie (LET OP: Lunchlocatie gewijzigd per 13 oktober):

Raadhuisplein 2, 6861 GT Oosterbeek

 

grand-cafe-oosterbeek

Na de lunch gaan we verder met de rest van de route. Al vrij snel gaan we richting de Veluwe, steken we nog tweemaal de Ijssel over om vervolgens weer in Arnhem uit te komen, waarna we onze weg weer via dijkweggetjes vervolgen naar Ochten, waar we bij eethuisje de Veerstoep nog een terrasje kunnen pakken.

vweerstoep

Zowel voor als na de lunch zullen we ongeveer 85 kilometer rijden.

Oktober is uiteraard al herfst, maar het weer kan nog erg mooi zijn, en samen met de herfstkleuren levert dat mooie uitzichten op.
We hopen uiteraard weer op een goede opkomst en dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.

Zie onder het routekaartje van de rit.

LET OP: route is op 13 oktober licht gewijzigd

De Digitale route (Garmin) kun je hier downloaden, en een groter kaartje kun je hier bekijken. Een printbare route is ook beschikbaar voor het gedeelte voor de lunch, en het gedeelte na de lunch.

Ten slotte even een korte opsomming van de belangrijkste ‘huisregeltjes’:

* mocht je onverwachts niet mee kunnen rijden met deze Clubrit terwijl je je daar inmiddels al voor hebt aangemeld, help ons dan even door je telefonisch of per email af te melden. Email-adres en mobiel nummer staan in de bevestiging. Er is niets vervelender voor de andere rijders als we voor niets op je staan te wachten…

* Nieuw sinds 2015!: Om zoals voorgaande jaren een heleboel papierwerk te voorkomen, vragen wij va iedereen om zelf te zorgen dat je de route zelfstandig kunt rijden! Zorg dus dat je vantevoren de route hebt ingeladen in je navigatie, of een uitdraai bij je hebt. Met het aftekenen van de presentielijst verklaar je dat je hiermee zelfstandig in staat bent om de route te rijden!
* indien je onverhoopt de groep waarin je meerijdt kwijt raakt, ga dan niet zelf zoeken! Rij terug naar het punt waarop je voor het laatst de groep hebt zien rijden en blijf daar wachten. De groep komt terug om je weer op te pikken!
* het is een taak van ieder lid dat aan een rit meerijdt, om de rijder achter hem of haar in de gaten te houden. Merk je dat de rijder achter je is verdwenen, blijf dan wachten als teken naar de rest van de groep dat er een groepslid ontbreekt. De rijder voor jou zal hetzelfde doen, totdat degene die voorop rijdt in de gaten krijgt dat er leden uit de groep ontbreken en dan terug rijden om de ontbrekende leden weer op te pikken.
* zorg met volgetankte motor aan de start te verschijnen.
* deze rit is opengesteld voor introducés.
* om aan de Clubrit mee te kunnen doen, is het verplicht een ingevulde en ondertekende Eigen Verklaring in te leveren (ook introducés); heb je dit al eerder gedaan, dan hoeft dit niet nogmaals te gebeuren. Deze Eigen Verklaring kan worden gedownload van de Clubsite.
* we verwachten dat de deelnemers aan een Clubrit op de hoogte zijn van de regels Rijden in Groepsverband; een kopie kan worden gedownload van de Clubsite.
* iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag op de openbare weg; de YZF R-Club kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei schade.

En verder: plezier hebben met elkaar!

Tot 16 oktober!

INSCHRIJFFORMULIER