Ten Kate Racing Products: cursussen.

TKRP TRAINING CENTER

OVER HET TKRP TRAINING CENTER


In 2015 hebben RacePlan en Ten Kate Racing Products voor het eerst een cursus opgezet. Deze cursus behandelde de basisbeginselen van vering en de basisbeginselen van datalogging. De cursus is maar liefst zes keer gegeven en de reacties van de deelnemers waren zeer positief.

In hetzelfde jaar is een samenwerking opgestart met het TT-instituut van het Drenthe College. De leerlingen van deze middelbare school komen gedurende de opleiding zes dagen naar het Ten Kate Training Center voor praktijkonderwijs in de leerlijnen chassis/vering en sensoren/data.

Dat Ten Kate hiermee toonaangevend is in de onderwijswereld werd in 2018 onderstreept met het winnen van de prestigieuze Drenthse Kei verkiezingen. Daarbij werd Ten Kate Motoren/Ten Kate Racing Products aangewezen als beste leerbedrijf van 2018.

Op basis van de feedback en input van de deelnemers worden de cursussen jaarslijks verder doorontwikkeld, inmiddels bieden we een aparte cursus over vering en een aparte cursus over het gebruik van datalogging. In de laatste cursus wordt onder andere aandacht besteed aan de elektronische ondersteuning die op de nieuwe generatie Superbikes is te vinden. Hierbij krijg je meer inzicht in het functioneren en afstellen van onder andere traction control, wheelie control en engine brake systemen.

Voor de beginners is er de basis techniek training waarin onder andere de basisbeginselen voor het afstellen van een racemotor, de vering, eindoverbrenging en banden worden behandelt. Deze cursus is bedoeld voor coureurs/trackdayrijders die een eerste stap willen maken in het leren afstellen van een motor.

Aangezien techniek erg belangrijk is, maar de rijder uiteindelijk nog steeds het verschil maakt, hebben we in 2020 een nieuwe cursus geïntroduceerd: de cursus rijtechnieken. Deze focust zich op alles waarmee de rijder te maken krijgt gedurende (de aanloop naar) een raceweekend.

Klik op de link voor alle cursussen die geven worden TKRP training center