Midland circuit bochtentraining 2022

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd/Locatie

Datum: 25/05/2022

Tijd: 09:00 - 16:00

Categorie

Special Event YZF R-Club Nederland

Het leuke aan het Midland circuit is dat het “binnenterrein” is opgevuld met bochten waardoor het circuit veel langer gemaakt kan worden tijdens circuitcursussen. Daarnaast is er ook nog een extra ovaal aangelegd die net binnen de huidige ovaal valt. Op die manier kunnen motoren op de binnenste ovaal rijden en hebben zo meer uitloop richting de muur dus dit verhoogd de veiligheid van de rijders tijdens een track Day. Op het Midland Circuit kan je goed werken aan het korte bochtenwerk en de zithouding. Toeschouwers zijn welkom, er zijn tribunes en er is een kantine. Hoge snelheden zijn hier niet het belangrijkste. Het gaat met name om de techniek.

  • Toeschouwers welkom
  • Kantine aanwezig
  • Professionele fotograaf aanwezig

Voorwaarden deelname

Het is belangrijk dat de onderstaande zaken in orde en aanwezig zijn. Wanneer dit niet het geval is, kunnen wij jou uitsluiten van deelname.

Weet jij niet zeker of je voldoet aan de onderstaande eisen? Laat je informeren bij een motorzaak bij jou in de buurt of vraag het na in onze Motor praat WhatsApp groep.

Technische staat motor:
– Banden met een minimaal bandenprofiel van 2 mm
– Voldoende rem druk en remvloeistof
– Remblokken voldoende dikte en goede remschijven
– Geen olielekkages (controleer voorvork keerringen)
– Kettingspeling maximaal 2 à 3 cm, of afhankelijk van motor
– Tandwiel niet afgebroken of toont slijtage
– Standaard uitlaat of sportuitlaat met decibel killer
– Alle soorten motoren zijn toegestaan (ook circuit motoren)
– Let erop dat de banden niet ouder zijn dan 5 jaar (zie dot code op de band)

Zorg ervoor dat je je motor vol getankt hebt voordat je het Midland circuit op komt. Want zodra iedereen er is gaat de poort dicht. Er zit een Tango aan de Roadrunnerweg 1, Lelystad ook 98. Ook is er een Shell vlakbij afrit 10 van de A6: Larserdreef 1, Lelystad.

Motorkleding:
– Integraal goedgekeurde helm
– Motorkleding (motorpak van leder of stof)
– In de snellere groepen is een LEDER motorpak met knee-sliders verplicht(titanium sliders niet toegestaan!)
– Motorhandschoenen
– Stevige motorlaarzen

Als je niet zeker weet of je naar het evenement kan, schrijf je dan ten alle tijden in. Dit is voor het maken van de planning.
Je uit de planning halen is makkelijker dan wanneer we je na de inschrijfdatum nog moeten toevoegen. 

 

Ben je geen lid maar wel in het bezit van een R? En rij je graag een keer vrijblijvend mee? Laat het ons weten via contact@yzfr-club.nl of dm ons op Instagram of facebook.

Graag verzamelen we zo veel mogelijk foto’s en video’s van onze evenementen. Deze kunnen uiteraard gedeeld worden in de groep WhatsApp die word aangemaakt voor elke club rit.
Om de beste kwaliteit van de foto’s en video’s te bewaren kun je die het makkelijkste sturen via myairbridge naar roy@yzfr-club.nl of mail de foto’s.
Dan kunnen we daar iets moois van maken en posten op onze social kanalen.