Clubrit Zuid-Limburg

Clubrit Zuid-Limburg
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd/Locatie

Datum: 22/05/2022

Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie: McDonalds

Categorie

Beste R-leden,

De 2e clubrit staat voor de deur en dit keer gaan we helemaal naar zuid-Limburg. In deze route zit een heel stuk van de Mergelland route in verwerkt. We verzamelen om 10:00 bij de McDonalds in Echt op de Zuiderpoort 71 waar we dan rond 10:30 aan de rit zullen beginnen. Er zit een Esso tankstation tegenover de McDonalds en een Tango (met 98) als je van de snelweg afkomt. Zorg ervoor dat je met een volle tank aan de rit begint.

We rijden eerst een stukje België in waar we de Maas volgen richting het zuiden. Als we in België komen rijden we op een gegeven moment langs het water, niet heel veel verder krijgen we wat slingertjes in de weg let hier op want er ligt jammer genoeg overal grind in de bochten.


We steken bij Meeswijk de Maas over naar Berg. Let op hier kan je alleen met contant betalen! Het is een kleine veerpont dus het is misschien handig dat er een voor heel de groep betaald en later bij de lunch met elkaar even doet verrekenen. Of met een tikkie. De overgang kost €1,- per motor.

We volgen het Julianakanaal verder richting het zuiden en komen uit in Meerssen. Dan volgt de route nog een stukje binnendoor naar de lunch locatie bij Café-Restaurant Aan de Meule.

Na de lunch vervolgen we onze weg en gaan we dan echt aan de mergelland route beginnen. Via plaatsjes zoals Oensel en Arensgenhout komen we uit in Valkenburg. We zakken nog verder door, net als de Snollenollekes, naar het zuiden. We komen langs Margraten, Banholt, Slenaken, Epen en net voordat we Vaals bereiken slaan we af om weer terug richting het noorden te rijden. Totdat we ons eindpunt bereiken bij de McDonalds in Geleen.

Net na Epen kom je een tentje tegen dat heet: Wingbergerhoeve IJs & Fruit. Misschien een tip om daar even te stoppen voor een lekker tussendoortje.
Het kan hier soms best druk zijn. Al duurt het wachten niet lang zijn er met 4 tegelijk bezig.

 

Of stukje verder kom je: Restaurant Buitenlust tegen om van het uitzicht te genieten of om een mooie panorama view te maken.

Het is een leuke route om te rijden, zitten wel wat stukjes in waar je kan doorrijden en leuke bochtjes hier en daar. Je moet ook net geluk hebben met het verkeer. Je komt wel door veel dorpjes en zo daar is helaas weinig aan te doen, omdat er gewoonweg geen andere route mogelijk is om deze te vermijden. De omgeving maakt dan wel weer veel goed.

Hieronder een kleine impressie.

Roy D. is de rit organisator.

Route deel 1 Zuid-Limburg
Route deel 2 Zuid-Limburg

Inschrijven

Mocht je eventueel met een aanhanger willen komen kan je die op de carpool plaats kwijt daar is plek genoeg. De carpool plek staat aangegeven zodra je de afslag neemt.

Ben je geen lid maar wel in het bezit van een R? En rij je graag een keer vrijblijvend mee? Laat het ons weten via contact@yzfr-club.nl of dm ons op Instagram of Facebook.

 

Graag verzamelen we zo veel mogelijk foto’s en video’s van onze evenementen. Deze kunnen uiteraard gedeeld worden in de groep WhatsApp die word aangemaakt voor elke club rit.
Om de beste kwaliteit van de foto’s en video’s te bewaren kun je die het makkelijkste sturen via myairbridge naar roy@yzfr-club.nl of mail de foto’s.
Dan kunnen we daar iets moois van maken en posten op onze social kanalen.