Clubrit augustus – Zuid-Holland

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd/Locatie

Datum: 28/07/2019

Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie: McDonalds Rijswijk

Categorie

De Clubrit in het Oosten des lands moet nog gereden worden.. en hier dient de volgende zich alweer aan: Het Westen..  De R-Club wil optimaal genieten van het motorseizoen!
Met veel plezier en na uitvoerige voorbereiding heeft de Yamaha YZF R-Club weer een mooie, dynamische en uitdagende route voor iedereen samengesteld.
De route vindt deze keer plaats op zondag 28 juli in West-Nederland, Zuid-Holland en voert jullie via een pontje en leuke, kronkelige wegen het pittoreske Noord-Zeeland in. Het verzamelen en de start van de route zal traditioneel plaatsvinden bij de Amerikaanse hamburgerketen met de gouden M (the golden arches van Mc Donalds) te Rijswijk om 10:00 uur. (Zorg voor een volle tank). We vertrekken om 10:30 uur.
Via het Westland rijden we langs het riviertje de Gaag, naar Maassluis waar we de pont nemen naar Rozenburg. Het pontje kost € 2,60 per motorrijder en is per pin te betalen. Neem echter ook contant geld mee daar storingen aan de orde van de dag zijn..
McDonalds – Polakweg 2, 2288 GE                                                                                                                                                                                          

Onder de rook van het Rotterdamse havengebied rijden we richting Brielle en Oostvoorne op het eiland Voorne. Brielle is een van de oudste vestingplaatsen van Nederland en heeft haar naam te danken aan het woord ‘Brogilo’ uit de Keltische taal dat ‘ingesloten gebied / jachtgebied’ betekent. We jagen het toerental op en rijden via Oostvoorne naar Rockanje.
Over de Schapengorsdijk rijden we Rockanje uit richting Hellevoetsluis.
Waan je even Michael van der Mark als we vervolgens diverse bochten rijden die te vergelijken zijn met die van het beroemde TT-circuit. ‘’Manderveen, Duikersloot, de Geert Timmerbocht, de Bult en zelfs de Ramshoek dienen zich aan in een rap tempo van elkaar. Dan de voor iedereen welbekende linkerbocht ‘’rotonde’’  die onze glimlach zal verbinden met de N57. De lunchlocatie komt in zicht..

Maar eerst nog een mooi uitzicht over een knap staaltje Nederlandsche techniek en bouwkunde, de Haringvlietdam, onderdeel van de deltawerken en de verbinding naar Goeree-Overflakkee. Deze, sinds 1970 in dienst zijnde dam, kan per seconde 25 miljoen liter water doorlaten.


De lunchstop zal plaatsvinden bij restaurant ‘’Werelds’’ te Ouddorp, De Punt 1, 3253 ML Ouddorp het ‘’Dubai aan het Grevelingenmeer’’. Bekijk hier alvast de menukaart.
Onze motoren hoeven niet op de parkeerplaats gestald te worden maar we hebben toestemming van de bedrijfsleider om voor het restaurant te parkeren. Houd echter wel rekening met de doorgang voor hulpverleners en minder-validen.

Na de lunch gaan we uitbuiken op onze buikschuivers met het tweede gedeelte van de route die via Hellevoetsluis naar de plaatsen Vierpolders en Zuidland leidt. Via Geervliet komen we aan bij het eindpunt van de route, de Mc Donalds van Spijkenisse.

Route downloaden

Inschrijven