Clubrit midden/oost Nederland

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd/Locatie

Datum: 26/08/2018

Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie: MacDonald Heteren

Categorie

YZF R- Clubrit  Midden/Oost Nederland

Zondag 26 augustus staat de YZF – R Clubrit in Midden/Oost Nederland op de planning.

Waar de rivieren het land binnenkomen en op de grens van de Veluwe is het prachtig motorrijden. Tot de lunch rijden wij bijna alleen maar dijken en komen wij bijna geen stoplicht tegen! Het is dan ook een relatief lang stuk, maar omdat het aardig doorrijdt, is dit goed te doen. Wij rijden een klein stukje door Duitsland en gaan over de mooie brug van Emmerich. Bij ‘s Heerenberg komen wij Nederland weer binnen en hier is de lunch. Na de lunch vertrekken wij richting Doesburg en via de Posbank rijden wij weer richting midden Nederland. Het eindpunt van de route ligt vlakbij het echte middelpunt van Nederland bij restaurant de Wormshoef in Lunteren. Hier kan ieder nog een drankje nuttigen, of gemakkelijk iedere kant op richting huis. Hier 3 foto’s uit de route:

Wij verzamelen tussen 10.00 uur en 10.30 uur bij de Mac Donalds in Heteren.

Polderstraat 41, 6666 LD Heteren

Naast de Mac is een tankstation, zorg dat je daar zoals gebruikelijk je tank volgooit voor vertrek.

De rit start in Westelijke richting, richting Kesteren over de dijk langs de Rijn. Bij Kesteren rijden wij naar het zuiden en bij Ochten pakken wij de dijk langs de Waal tot aan Nijmegen. Hier steken wij de Waalbrug over en rijden via de o zo mooie Ooijpolder richting Duitsland. Bij Emmerich steken wij de rivier weer over richting de lunch bij ‘s Heerenberg.

De lunch is gereserveerd bij cafe restaurant het Tolhuis in Zeddam.

‘s-Heerenbergseweg 42, 7038 CD Zeddam

Hier zal ook de Mooiste R verkiezing plaatsvinden!

Na de lunch gaat de tocht verder en steken wij een stuk door de weilanden richting Doesburg. Hier steken wij het water over om vervolgens bij Ellecom de Posbank op te gaan. Hier kunnen wij genieten van het uitzicht en ook werken aan onze bochttechniek. Vervolgens rijden wij via Otterlo naar Wekerom en via Meulunteren naar het eindpunt in Lunteren.

De eindstop is bij de Wormshoef in Lunteren. Hier kan ieder nog een eventueel drankje nuttigen en vervolgens richting huis gaan. De A30 ligt hier vlakbij en van daaruit zit je binnen 10 minuten op de A12 of de A1. Hier is de 3e ronde van de Mooiste R verkiezing.

Dorpsstraat 192, 6741 AS Lunteren

Navigatiebestanden Downloaden

Tot slot nog even een korte opsomming van de belangrijkste ‘huisregeltjes’:

  • Mocht je onverwachts niet mee kunnen rijden met deze Clubrit terwijl je je daar inmiddels al voor hebt aangemeld, help ons dan even door je telefonisch of per email af te melden. Email-adres en mobiel nummer staan in de bevestiging. Er is niets vervelender voor de andere rijders als we voor niets op je staan te wachten…
  • Om zoals voorgaande jaren een heleboel papierwerk te voorkomen, vragen wij va iedereen om zelf te zorgen dat je de route zelfstandig kunt rijden! Zorg dus dat je van tevoren de route hebt ingeladen in je navigatie, of een uitdraai bij je hebt. Met het aftekenen van de presentielijst verklaar je dat je hiermee zelfstandig in staat bent om de route te rijden!
  • Indien je onverhoopt de groep waarin je meerijdt kwijt raakt, ga dan niet zelf zoeken! Rij terug naar het punt waarop je voor het laatst de groep hebt zien rijden en blijf daar wachten. De groep komt terug om je weer op te pikken!
  • Het is een taak van ieder lid dat aan een rit meerijdt, om de rijder achter hem of haar in de gaten te houden. Merk je dat de rijder achter je is verdwenen, blijf dan wachten als teken naar de rest van de groep dat er een groepslid ontbreekt. De rijder voor jou zal hetzelfde doen, totdat degene die voorop rijdt in de gaten krijgt dat er leden uit de groep ontbreken en dan terug rijden om de ontbrekende leden weer op te pikken.
  • Zorg met vol getankte motor aan de start te verschijnen.
  • Deze rit is opengesteld voor introducés.
  • Om aan de Clubrit mee te kunnen doen, is het verplicht een ingevulde en ondertekende Eigen Verklaring in te leveren (ook introducés); heb je dit al eerder gedaan, dan hoeft dit niet nogmaals te gebeuren. Deze Eigen Verklaring kan hier worden gedownload.
  • We verwachten dat de deelnemers aan een Clubrit op de hoogte zijn van de regels Rijden in Groepsverband.
  • Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag op de openbare weg; de YZF R-Club kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei schade.

En verder: plezier hebben met elkaar!

Tot 26 augustus!

Inschrijven